" />

Peteklerin Altı Neden Az Isınıyor

Kombi kullanılan konutlarda ısınmak için kış dönemlerinde ya da soğuk geçen sonbahar dönemlerinde kaloriferleri çalıştırırız. Bunun için de kombiyi kalorifer konumuna alırız. Yalnız çoğu kullanıcı peteklerin üst tarafı ile alt tarafının aynı ısıda olmadığını fark eder ve bir sorun olduğunu düşünür. Bu makalemizde sunacağımız bilgiler de konuya ait olacaktır. Peteklerin Altı Neden Daha Az Isınır? Merak eden kullanıcılara özel hazırladığımız makalemizi incelemenizi öneririz.

Peteklerin alt tarafı üst tarafına göre 20° kadar daha soğuk olur. Sebebini biliyor muydunuz?

Bu durum ile alakalı bilgiler sunacağımız makalemizi inceleyerek net bilgilere ulaşabilirsiniz.

Peteklerin Altı Neden Daha Az Isınır?

Bu birçok kullanıcının şikâyetidir aslında. Ne yaparlarsa yapsınlar peteklerin altı her daim daha soğuk olur. Üst kısımlar ise beklenen şekilde ısıtma yapar. Bu durumun sebeplerini sizlere sunalım.

  • Peteklerin kendi içinde bir çalışma sistemi bulunmaktadır. Çalışma sistemi gereği ısınan su üst tarafa çıkar. Bu nedenle de alt taraflar daha soğuk kalır. Bu peteklerin çalışma sistemidir. Bu durum nedeni ile de peteklerin altı, üst kısmına nazaran daha soğuktur. Bu durumda bir sorun olduğu söylenemez ve bu duruma müdahale edilemez. Peteklerin üst ve alt kısmı aynı derecede ısıtsaydı konut içinde hava sirkülasyonu olmazdı ve petekler sadece kendini ısıtırdı. Bu nedenle de beklediğiniz sonucu alamaz ve tasarrufu yaşayamazdınız.

İşte peteklerimiz bu sebeple alt kısımlarını daha az ısıtır ve üst kısımları daha sıcak olur. Bu bir sorun değildir. Kombi servisi ya da tesisatçıdan yardım alınmaya gerek yoktur.

Peteklerin Altı Buz Gibi Oluyorsa;

Peteklerin altını ne yaparsanız yapın ısıtamıyorsanız bu bir arıza durumu olabilir. Bu gibi durumlarda öncelikle kombinizdeki kalorifer sıcaklık ayarını yükseltmeyi deneyin. Ayarın yüksek olmasına karşın alt kısımlarının yine de buz gibi olduğu ve hiç ısınmadığı durumlarda teknik açıdan sorunlar söz konusu olabilmektedir.

Peteklerin alt tarafı buz gibi ise;

  • Tesisat tıkanmış olabilir,
  • Ana eşanjör kireçlenmiş ya da tıkanmış olabilir,
  • Pompa devir düşürüyor olabilir,
  • Kalorifer filtresi tıkalı olabilir.

Peteklerin altının buz gibi olması ve hiç ısınmamasının sebepleri de bu şekilde sunulabilir. Bu gibi durumlarda servisi aramanız şarttır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın