" />

iphone 7 açılıp kapanma sorunu

iPhone 6 ve iPhone 6s lerden sonra iPhone 7 modellerinde de iPhone 7 açılıp kapanma sorunu yaşanmaya başladı. Telefon açılmıyor veya açılınca kısa bir süre sonra kapanıyor.

Üstelik bu açılıp kapanma sorunu yeni alınmış birkaç günlük cihazlarda bile var. Yani kullanım hatası veya çarpma, düşürme gibi nedenlerden kaynaklanmıyor.

Apple firması bu sorunu henüz tam olarak çözebilmiş değil. Daha önce İphone 6 serisinde benzer bir sorun yaşanmıştı ve İOS 10.2.1 sürümü ile bunun düzeleceği söylenmişti. Fakat hala bu sorunları yaşayanlar var. İphone 7 de de açılıp kapanma sorunu yaşanması kullanıcıları firmadan soğutmaya yetti.

Iphone 7 açılıp kapanma sorunu neden oluyor ?

Telefon açılırken sisteme ani binen yükü batarya kaldıramıyor . Bu nedenle ya açılmıyor veya açılınca hemen kapanıyor. Muhtemel sebep bu gözüküyor.

Iphone 7 açılıp kapanma sorunu ilk açılışta da oluyor, çalışırken de oluyor.

Telefondaki uygulamalar nedeniyle bataryadan talep edilen enerji yükü fazla gelirse enerji dengesiz dağıtılıyor ve işletim sisteminin “acil durum kapatma özelliği”nin devreye girmesi nedeniyle de cihaz kapanıveriyor.

Çözüm ne ?

Ya firma yeni bir güncelleme ile “acil durum kapatma özelliği”nin devreye girmesini engelleyecek (Bu özelliğin devre dışı kalmasının da zararları olabilir) ya da cihaza uygun batarya üretecek.

Elinde İphone 7 olanların yapabilecekleri en mantıklı şey cihazı kurcalayıp veya mahalle tamircisine götürüp garantisini bozmaktan kaçınmak ve değişim, iade seçeneklerini değerlendirmek.

Bataryanın yeniden üretilme seçeneği mümkün olmadığına göre Apple firması aşırı yükte sistemin kendi kendine kapanmasını sağlayan özelliği devre dışı bırakmak isteyecektir. İşletim sistemini buna göre güncelleyecektir.

İphone 7 ile devam etmek istiyorsanız, güncellemeleri takip ediniz ve telefonunuzda fazla uygulama barındırmamaya çalışınız.

 

İlgili yazılar:

iPhone ekran rengi bozuldu

iPhone kasma sorunu ve çözümü

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2019

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın