" />

Sigortadan satılık araç nasıl alınır

Ülkemizde sıfır kilometre ve ikinci el araç fiyatlarının zirve yaptığı dönemleri yaşamaktayız. Dolar kurunun en üst seviyelerde seyretmesi ve araçlara uygulanan vergilere rağmen her türlü aracın satışında rekorlar yaşanmaktadır. Bankaların araç alacak kişilere de uygun faiz oranlarında kredi vermesi de satışların yukarı yönlü olmasında etkili bir unsurdur.

Bu durum araç almak isteyen vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkilediği için farklı alternatiflere sürüklemektedir. Araç alımında en çok kullanılan alternatiflerden biri de şüphesiz sigorta şirketlerinin gerçekleştirdiği satışlardır. Özellikle hasarlı araç satışında zirve yapan bu şirketler, piyasada pert veya ağır hasarlı olarak bilinen araçların satışını ihale usulüyle satışa çıkarmaktadırlar.

Bu sınıfta yer alan araçlar piyasanın %50 veya altında seyreden rakamlarda araç alımı yapabilirler. Satışa çıkarılan pert veya ağır hasarlı araç üzerinde gerekli incelemeleri yapıp, masrafının ne olduğuna karar veren bireylerin daha sonradan yetkili servis veya herhangi bir ustaya yaptırmak suretiyle aracı yeniden kullanabilirler.

Sigortadan satılık araç nasıl alınır

Pert olmuş aracı yeniden yaptırıp piyasaya satışa sunanlar artık günümüzde hiçte az değil. Sigorta şirketlerinin yanı sıra bireysel olarak satış yapan vatandaşlarımızda piyasada mevcuttur. Sigortadan satılık açar almak isteyenler için her bir firmanın pert veya ağır hasarlı araç satış politikasını takip etmeleri gerekmektedir. Firmalar çeşitli zaman dilimlerinde bu tarz araçları satışını yapacakları ihaleleri kendi internet siteleri üzerinden satışı gerçekleştirecekleri kişilere bildirmektedirler.

İnternet platformu üzerinde yer alan bilgilerde aracın markası, modeli, yılı, hasar durumu, işçilik masrafı, parça fiyatları, ihale tarihi, gerekli şartlar gibi bilgiler araç almak isteyenlere duyurulmaktadır. Yapılacak olan ihalede aracın taban fiyatı üzerinden açık arttırma usulüyle satışlar başlatılır ve en yüksek rakamı veren kişi de aracın yeni sahibi olur.

Pert araçların büyük bir bölümü genellikle çekme belgeli olup herhangi bir şekilde üzerinde plaka bulunmaz ve MTV’ye tabi tutulamazlar. Aracın yaptırılıp yeniden piyasaya çıkarılması için plaka işlemlerinin ve aracın kaydının yapılması gerekmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın