" />

Renault periyodik bakımda hangi işlemler uygulanır

Periyodik bakımlar, aracınızın ilk günkü durumunu korumasını ve güvenlik sürüşle yolculuk edebilmeniz için hayati önem taşır. Renault yetkili servisleri tüm dünyada standart Renault bakım süreçlerini uygular. Yetkili servislerimizde, servis danışmanlarımız sizi karşılarlar. Kabul işleminiz sırasında taleplerinizi not ederken, sizinle birlikte aracınızın etrafında turlayarak olası ek ihtiyaçları, aracın dış görünümünü kontrol eder.

Elde ettiği tüm verileri sisteme kaydeder. Önceki servis ziyaretinizde, aracınıza ilişkin alınan notları ve uygun kampanyaları sizinle paylaşır. Tüm servis süreçlerinde aracınızın temizliğine özen gösterilir ve bakım esnasında koruyucu kılıflar kullanılır. Servis danışmanlarımızın kontrolleri tanımlandıktan sonra, aracınız bakım işlemleri için atölye bölümüne alınır. Bakım sırasında yapılması gereken işlemler her araç tipine özgü olarak sistemimizde kayıtlıdır.

Bakımlar eğitimli elektromekanik uzmanımız tarafından yapılır. Gelin atölyede kendisine eşlik edelim. Elektromekanik uzmanımız, bakım öncesinde aracımızın şasi numarasını satış sonrası bilgi bankasını programına girerek, bakım esnasında yapılması gereken tüm işlemler için dökümanların teknik çıktısını alır. Bakım sürecinde bu listedeki tüm işlemler sırasıyla yapılır. Öncelikle aracın kontağı açılıp, gösterge tablosunda ikazların doğru şekilde çalıştığından emin olur. Daha sonra iç ve dış tüm aydınlatma, sinyalizasyon sistemi kontrol edilir. Aydınlatmalar tamam, şimdi sıra akü kontrolünde. Akü şarj değerleri sadece yetkili servislerimizde bulunan özel akü test cihazıyla test edildikten sonra test sonuçlarının çıktısı alınır. Eğer uygun değerlerde değilse, akü şarj cihazına bağlanır.

Yine sadece Renault yetkili servislerinde bulunan özel teşhis cihazını kullanarak aracınızda bulunan enjeksiyon değeri, hava yastığı, abs beyni gibi tüm elektronik beyin noktaları kontrol edilir.  Bu önemli kontrolün teknik çıktısı alınarak, bakım sonrasında size teslim edilmek üzere aracınıza ait bakım dosyasında muhafaza edilir. Motor bölmesindeki hidrolik devrelerin seviyeleri ve sızdırmazlığı kontrol edilir, cam yıkama sıvısı tamamlanır.

Elektromekanik uzmanımız en önemli güvenlik unsurlarından biri olan fren sistemi için fren balatası ve diskinin aşınma durumunu özel aletle kontrol eder. Aracınız liftdeyken körükler, kauçuk bağlantı burçları, rutiller, fren hortumunun durumu, tekerlek davlumbazı, amortisörlerin durumu ve sızdırmazlığını kontrol eder. Motor yağının kalitesinin bozulması ya da özelliğini kaybetmesi sonucunda motorun hasar görmesini engellemek için motor yağı, hava ve yağ filtrelerinin değişimi çok önemlidir.

Önce kirli ve özelliğini kaybetmiş yağ boşaltılır. Kirli yağ boşalırken, elektromekanik uzmanlarımız araç altında egzoz hattını, ses kesicilerin ve katölizörün durumunu kontrol eder. Tekerlek bijonları katalog değerlerine göre özel torkmetre aletiyle sıkılır. Tekerlek basınçları uygun duruma getirilir. Şimdi motor yağını ekleme zamanı. Motor yağının özellikleri, üreticinin talimatlarına uygun olmalıdır. Bu yüzden motor yağı aracınızın motoruna uygun miktar ve teknik özelliklerde kullanılır. Tozdan kirlenen hava filtresi, aracın iç ortamını çevre kirliliğinden koruyan polen filtresi motorun daha sağlıklı ve verimli çalışabilmesi için orijinal Renault yedek parçalarıyla değiştirilir. Aracınızın motor bölümünün temizliği Renault için özel üretilen, ürünler ile ücretsiz gerçekleştirilir.

Farkı siz de görebiliyorsunuz değil mi? Şimdi kalite kontrol bölümündeyiz. Aracımızın bakımı tamamlandıktan sonra, bakımın Renault standartlarına uygunluğu burada kontrol edilir. Bu kontrolü her yetkili servisimizde bulunan kalite kontrol uzmanımız gerçekleştirir. Kontrolü dikkatle yapan uzmanımız, gözlemlerini servis danışmanı ve aracın bakımını yapan elektromekanik uzmanıyla paylaşmak üzere not eder. Yapılan kontrollerle ilgili, kalite kontrol formunu araç teslimi sırasında size sunarız. Keyifli sürüşler dileriz.

Video için Renault Türkiye ye teşekkür ederim.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 4 Nisan 2018

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın