" />

ZF Şanzıman Nedir

Her geçen gün ilerlemekte olan teknolojiye paralel olarak gelişmekte olan otomobil sektörü ile insanların hayatlarına birçok yenilikler ve kolaylıkla sunulmaktadır. Özellikle ilk zamanlara göre daha ekonomik bir sürüş keyfi yaşanılması bu teknoloji ile birlikte mümkün bir hale gelmektedir.

Araçlarda hız ve konfor insanlar tarafından istenen ve beklenen özellikler olmaktadır. Fakat benzin ve dizel fiyatlarının biraz yüksek olmasından dolayı insanlar artık daha çok ekonomik bir yakıt tüketim seviyesine sahip olan araçları tercih etmeye başlamışlardır.

Ekonomik yakıt tüketimini araçlarda sağlamak adına yeni denemeler her geçen gün yapılmaktadır. Özellikle hem ekonomik hem de güçlü bir motora sahip olması beklenen araçlar için geliştirilmiş bazı sistemler mevcut olmaktadır. Bu sistemlerin en başında zf şanzımanlar gelmektedir.

ZF Şanzıman Ne İşe Yarar?

ZF şanzıman, standart vites kutusunda bulunan dişlilere nazaran daha çok dişe sahip olmaktadır. Bu durumdan ötürü otomobil ve diğer araçlar için daha ekonomik bir özgül yakıt tüketimi sağlanmasını amaçlar. Aynı zamanda standart viteslerde vites değişimi sırasında oluşan kesintiler, çok dişli yapıya sahip olan zf şanzımanlar için söz konusu olmamakta ve daha kısa süreli kesintiler olmaktadır. İşte bu durum ile hızlı bir şekilde ivmelenmenin olması ve aracın çabuk bir şekilde hızlanması sağlanmaktadır.

ZF şanzımanlar ekonomik yakıt tüketimi ve aynı zamanda ivmelenmenin daha seri olmasını sağladığından dolayı otomobil sektöründe tercih sebeplerinden birisi olmuş bulunmaktadır. Aynı zamanda traktörlerde zf şanzıman kullanılması ile iş sırasında rölantide çalışılması halinde bile aracın durması yani stop etmesi neredeyse imkansıza kadar düşürülmüş olmaktadır.

Genel olarak zf şanzımanlarının avantajlarına bakacak olursak özetle ekonomik bir sürüş ile seri bir şekilde ivmelenmeyi kullanılan araçlara sağlamaktadır. Aynı zamanda rölantide araçların stop ettirilmesi durumunu yine çok dişli yapıya sahip olmasından dolayı sağlamaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 24 Mayıs 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın