" />

Motosiklet Lastiği Markaları ve Fiyatları

Motosikletlerin jantlarının üzerine monte edilen özel lastikler, jant genişliği ve özelliklerine uygun olabilecek şekilde farklı boyutlarda tasarlanır. Motosiklet lastikleri söz konusu olduğu zaman yol tutuşu, güvenlik, konfor ve performans gibi kriterler ön plana çıkar. Sürüş sırasında meydana gelen darbeleri emebilecek motosiklet lastiği modelleri doğal süspansiyon özellikleriyle öne çıkar.

Dört tekerli araç lastiklerine göre farklı özelliklerine sahip motosiklet lastikleri oval şekillidir. Virajlara girerken veya yanlara doğru yatan motoru yolda tutabilmek için lastik yanakları zemine en iyi şekilde temas eder. Bu sebeple, tasarımlar oluşturulurken dayanıklılık ve aerodinamik özellikleri hassas bir şekilde değerlendirilir.

lastik

Motosiklet Lastiği Fiyatları

Motosiklet lastiği fiyatları ürün markası, boyutu, yol koşullarına uyumu gibi farklı özelliklere göre değişkenlik gösterir. Aynı zamanda lastiğin üretim teknolojileri de fiyatları etkileyen en temel unsurlar arasındadır. Petrol ürünleri, kauçuk ve farklı silikon malzemelerle dizayn edilen lastikler üst düzey dayanıklılık sağlar. Fakat bunun için doğru marka ürünlerine yönelmelisiniz.

Bazı lastik modellerinde lastiğin iç kısmında sert kompozit ya da metal şeritler yer alabilir. Pneumatic iz uyumlu lastiklerin yuvarlanma direnci yüksek ve yol tutuşu güçlü ise fiyatlar geleneksel modellere göre biraz daha yüksek olabilir. Uzun yollar ve zorlu zemin koşulları için dizayn edilen özel lastik modelleri önemli Ar-Ge çalışmaları neticesinde kullanıcıların beğenisine sunulur. Özel kanal su sistemleri, ısı direncinin mevcut olması, esneme payları ve dayanıklılık gibi ayrıntılar lastiklerin kalitesini gösteren en temel özelliklerdendir.

Her bir motosikletin özelliği ve kullanım tarzı bir diğerinden farklıdır. Bu sebeple, üreticiler yarış, tur, cross, cruiser, naked ve scooter gibi tarzlardaki motosikletlere özel lastikler üretir. Şehir içi kullanımda tercih edilebilecek scooter motosiklet lastikleri diğer klasik lastiklere göre biraz daha ufak boyutludur.

Hız ve yol şartlarına bağlı olarak her bir lastik K, J, R, S, T, U ve Z gibi hız sınıflandırmalarına ve yük sınırlandırmalarına ayılır. Yük sınırlandırması ‘’Lİ’’ olarak ifade edilir. Harfler tüm lastiklerin yer alır. Örneğin, lastiğin üzerindeki K harfi saatte 110 km hıza kadar dayanıklılık gösterir. Z harfi olan lastikler ise doğru yol şartlarında 240 km hıza kadar çıkabilir.

Motosiklet Lastiği Çeşitleri

Şehir içi kullanım için uygun olan lastikler çok amaçlıdır. Farklı zeminlerde yüksek bir yol tutuşu imkanı verir. Asfalt, çakıllı asfalt, bozuk zeminler, çukur ve zorlayıcı yollar üzerinde üst düzey bir performans elde edilebilmesi mümkündür. Mevsimlik olarak üretilen lastikler de vardır. Kış ve yaz aylarına özel olarak tasarlanan bu lastikler mevsim şartları göz önünde bulundurularak seçilmelidir.

Spor ve performans için dizayn edilen özel yapıdaki lastiklerle yüksek bir yol tutuşu elde edilebilir. Yumuşak hamurlu lastiklerden yüksek verimlilik alınabilmesi için kaliteli bir asfalt veya özel pist gerekebilir. Enduro ve cross lastikleri farklı geometrik yapıya ve kanallara sahiptir. Çamur, gevşek zemin, kum ve çakıl gibi alanlarda üst düzey tutuş elde edilebilmesi için derin dişler ve tahliye kanallarına yer verilir.

Derin dişlere sahip lastikler su ve çamurun içine gömülür. Böylelikle motor torku artar. Her biri farklı alana hitap eden lastikler arasından seçim yaparken bu özellikler göz önünde bulundurulmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 13 Mart 2021

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın