" />

Moextended ne demek

MOExtended İngilizce “Mercedes Original Equipment Extended Mobility” kelimelerinden gelmektedir.  MOExtended teknolojisi, RFT (Run Flat Tire) teknolojisine benzemektedir. Yani MOExtended lastikler havası azalsa da, patlasa da hala iş görmeye devam eden lastiklerdir. MOExtended lastikler sıfır basınçta kullanıldığında RFT’den daha az dayanıklıdır.

MOExtended lastiklerle seyir halindeyken bir veya daha fazla lastiğin havası azalsa bile aracınızı sürmeye devam edebilirsiniz. Ama hasar gören lastikte aşırı bir yırtık olmamalıdır.

MOExtended lastiklerini, lastiğin yan duvarında görünen MOExtended işaretiyle tanıyabilirsiniz. Bu işareti lastik ebadı tanımı, yük taşıma kapasitesi ve hız endeksinin yanında bulabilirsiniz.

MOExtended lastikler sadece aktif lastik basıncı kaybı uyarı sistemi ile veya aktif lastik basıncı izleme cihazı ile birlikte kullanılabilir. Yani MOExtended teknolojisi yalnızca lastik hava basınç sistemine sahip otomobillerde kullanılmaktadır.

Aracınızda MOExtended lastik kullanıyorsanız ve lastiklerden biri veya birkaçı patladıysa bu şekilde en az 30 kilometre, en fazla da 80 kilometre yol alabilmeniz mümkün olacaktır.

Patlamış MOExtended lastiklerle yol alıyorsanız aşırı manevralardan kaçınmalı ve saatte 80 km hızı geçmemelisiniz.

Patlayan MOExtended lastiğin yerine bu özelliği olmayan normal bir lastik kullanabilirsiniz (Boyut ve tipe, yaz ve kışa dikkat ediniz) Ama jantı da değiştirmeniz gerekir.

MOExtended lastikler patlayınca aracı acil modda kullanmak durumunda kalacağınız için aracınız virajları alırken eski özelliklerini kullanamayabilirsiniz, aracınız savrulabilir.

Eğer lastiklerden duman çıktığını, sıvı geldiği görüyorsanız veya lastik kokusu geliyorsa aracınızı durdurmanız gerekir.

Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin ve Pirelli gibi tanınmış markalar MOExtended lastik üretmektedir.

Run Flat lastik nedir ?

RFT, geleneksel bir pnömatik lastiğinkinden çok farklı bir yapıya sahip kendinden destekli bir lastiktir.

Yan duvar daha kalın kauçuktan yapılmıştır ve sertleştirilmesi için güçlendirilmiştir. Bu bölüm hava basıncı azalınca aracın ağırlığını taşır.

Kordon alanı, lastiğin jantla bağlandığı, çelik tel ile güçlendirildiği ve bir RFT’de farklı bir yapı olduğu için farklı bir jant gereklidir.

Run Flat lastiğin yola temas eden kısmı normal bir lastikle aynıdır. Normal lastikten ayrılan en büyük farkı lastiğin yan duvarlarının imalatındadır.

Run Flat lastiklerin tercih edilmesinin en önemli iki sebebi patlayınca yolda bırakmaması ve lastik patlamasının kazaya sebebiyet vermesini önlemesidir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , , ,
Eklenme Tarihi: 3 Ağustos 2021

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın