" />

Benzin otomatiği arızası nasıl anlaşılır

Benzinle çalışan araçlarda benzin otomatikleri kritik bir öneme sahiptir. Bir benzin otomatik ya da benzin pompasının motor içindeki görevi motora gerekli olan yakıtın sağlanmasıdır. Kontak ilk açıldığında görevi marşa basıldığında gerekli olan yakıtı hazır hale getirmektir.

O nedenle bir iki saniye içerisinde haznesinde bunun için gerekli yakıtı depolar. Kontak çevrildiğinde ise bu yakıtı gerekli olan bölmelere göndererek çalışma işlemini sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar. Kontağın çevrilerek motorun çalıştırılmasının ardından ise çalışmasına motor stop edene kadar aralıksız olarak devam eder.

Benzin otomatiği arıza belirtileri

Bu parçanın arızalanması durumunda birden fazla belirti ortaya çıkabilir. Arızanın bundan olduğunu bu belirtiler sayesinde rahatça anlayabilirsiniz. Eğer burada bir arıza durumu varsa benzin otomatiği görevi olan benzin pompalamayı yerine getiremez ve bu durumda motor stop eder ve tekrar çalıştırılamaz.

Aracın benzin otomatiğinde bozulma yaşanmışsa araç gaz pedalına basıldığında gerekli gazı yemez, istenen yükse hıza çıkamaz ve motorda tekleme sorunları baş gösterir. Kısaca araçtan istediğiniz performansı alamazsınız. Öncelikle bu parçanın çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.

Bunun basit yolu sessiz bir ortamda aracın kontağını açarak motoru dinlemek olacaktır. Kontak açıldığında kısa süren bir ses geliyorsa burada sorun yoktur. Ancak ses gelmiyorsa benzin otomatiği bozulmuş diyebilirsiniz. Bu parçanın arızalı olup olmadığını anlamanın en kolay yolu budur. Bu ses benzin deposundan motor kısmına çekilen yakıtın sesidir.

Eski model araçlarda parçanın arızalandığı bu şekilde anlaşılırken son model araçlarda bu parçanın arızalı olup olmadığı daha kolay anlaşılmaktadır. Bunun için aracın servisine götürerek beyin kontrolü yaptırmanız yeterli olacaktır. Sigortası atmış olabilir, içinde röle bozulmuştur ya da bağlantı kablolarında kırılma yaşanmış olabilir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 21 Mart 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın