" />

Benzin Enjektör Arızası Belirtileri

Enjeksiyonlu sistemler değişken olan şartlara göre en uygun şekilde hava ile yakıt karışımını devamlı olarak düzenleyerek ve kontrol ederek, motorun verimli çalışmasını sağlar. Enjektörlerin araç içerisinde ki görevi kullanılan benzini oldukça ufak damlacıklar haline getirmektir. Araç sistemi içerisinde bulunan elektrikli elemanların işlemesi, elektronik olan bir kontrol sistemi tarafından aracın motorunun devrine ve yüküne bağlı olarak, sensörlerden iletilmiş olan bilgiler sayesinde kontrol edilmektedir.

Motorun düzgün, sağlam ve verimli bir şekilde çalışması için dışarıda ki hava ile araç içerisinde ki yakıt karışımının orantılı bir şekilde ayarlanması sağlanır. Aracın bu işlemleri iyi bir şekilde yapması için enjektör sistemi düzgün çalışmalıdır.

Enjektör arızalarının pek çok belirtisi bulunmaktadır. Ancak bu belirtilerden önce benzinli olarak çalışan motorlarda yakıt enjeksiyon sisteminin türü de bilinmelidir. Yakıt enjeksiyon sistemi türleri arasında yek noktalı yakıt enjeksiyon sistemi, karbüratörlü yakıt sistemi ve direkt püskürtmeli yakıt enjeksiyon sistemi gibi sistemler bulunmaktadır. Bu sistemlerle beraber benzin enjektör arızasının belirtisi de değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak en sık görülen arıza belirtileri şunlardır;

Aracın sürüş esnasında ki motor performansı bir hayli düşer. Ayrıca araç yüksek devirlere çıktığında yakıtın tam olarak kullanılamaması nedeniyle veya yakıtın tam olarak motor içerisine verilmemesi nedeni ile araçlarda ki performans kaybı gözle görülür derecede artabilir.

Aynı zamanda araç hareket esnasında bazı zamanlarda tekler. Bu durum araç ile kalkış yapılırken teklemelerle karşılaşılmasına da neden olacaktır. Bu sorunun sebebi ise enjektör silindirlerden birine yakıt gelmemesidir.

Araç rölanti devrindeyken ani bir şekilde kendiliğinden durur. Sabahları araç çalıştırılmak istenildiğinde normalden geç çalışır ya da aracın motorunda bir takım dalgalanmalar oluşur.

Benzin de ki enjektör arızalarını anlamak için bilgisayar içerisinde ki tespit uygulamaları kullanılır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 2 Mart 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın