" />

Sürüngen Vites Ne İşe Yarar

Tarım insanlar için hayatlarını ikame ettirmeleri açısından en önemli sektör görevinde olmaktadır. Genel olarak insanların yaşamlarını devam ettirmesi için kullanmakta oldukları tüm ürünler tarım sayesinde ortaya çıkmaktadır. Bu denli önemli bir yere sahip olan tarımın daha iyi boyutlara taşınması için mekanizasyona geçilmesi tartışmasız derecede önemli bir konu olmaktadır.

Tarımda mekanizasyon özellikle son yıllarda teknolojiye paralel olarak gelişim göstermiştir. Özellikle traktörler ve takılan yardımcı ekipmanları ile tarımda iş gücü potansiyeli artmış ve aynı zamanda verim daha da fazla yüksek boyutlara ulaşmıştır. İyi tarım uygulamalarında genellikle ekipmanların optimum bir şekilde kullanılması gerekmektedir. İşte bu aşamada bazı sorunlar ile karşılaşabilmektedir. Genel olarak tarımda optimum çalışma hızı saatte 5 kilometre olmaktadır. Fakat bazı bitki türleri için yapılan işlerde çalışma hızlarının çok daha düşük olması beklenmektedir. İşte bu çalışma hızının düşürülmesi için kullanılan sistem sürüngen vites ile sağlanmaktadır.

Sürüngen Vites Nedir?

Tarımda özellikle tütün işçiliği için traktörle ve ekipmanlar ile çalışılma sırasında hızın normalden daha düşük seviye de olması beklenmektedir. İşte bu durumda daha çok diş sayısına sahip olan bir şanzıman sisteminin kurulması gerekmektedir. İşte bu aşamada daha çok dişli sayısına sahip olan ve daha düşük hız kademeleri sağlamakta olan transmisyon sistemi olarak sürüngen vitesler tercih edilmektedir.

Bazı kaynaklardan ve çiftçi forumlarından alınan kaynaklara göre sürüngen vitesler düşük hız kademelerinde yüksek tork elde edilmesinde de büyük bir rol oynamaktadır. Bu durum transmisyon kayıplarının daha düşük olmasından kaynaklandığı da eklenmektedir. Genel olarak ekonomik anlamda da sürüngen vitesin normal viteslere oranla daha uygun olduğu yine aktarılan bilgiler arasında yer almaktadır. Kısaca sürüngen vites, normal vitese oranla daha fazla hız kademesini özellikle traktörler için sağlamaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 23 Mayıs 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın