" />

Samsung pil ömrü uzatma kodu

Samsung S6 ve s7 telefonlarda şarj süresini uzatmak bazı pratik yöntemlerle mümkündür. Akıllı telefonlarda şarjın çabucak bitmesi bir çok kişinin sorunudur. Bu yüzden  markası ne olursa olsun şarj sorunu yaşayan herkese bazı tavsiyelerim var.

Samsung s7 şarjının çabucak eriyip gitmemesi için genel itibariyle 3 temel yol vardır. Birincisi bataryayı sömüren kullanımlar yerine şarjı idareli kullanmak, ikincisi batarya ömrünü kısaltmamaya çalışmak, üçüncüsü ise batarya kalibrasyonu yapmaktır.

Samsung s7 şarj tüketimi nasıl azaltılır ?

Teknolojiden hiç anlamasanız bile bazı küçük dokunuşlar ile enerji sarfiyatını azaltarak şarjın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Parlaklığı azaltmak

Renk sayısı ve parlaklık değeri arttıkça birim saniyede tüketilen enerji artmaktadır. Ayarlardan parlaklık derecesini yüzde 50-60 seviyesine çekebilirsiniz. Parlaklık seviyesini azaltmak göz sağlığı açısından da yararlıdır. Çünkü telefon ve bilgisayar ekranına uzun süre bakmak göz kuruluğu gibi sorunlara yol açmaktadır. Parlaklığı düşürerek hem enerjiden hem de göz sağlığınızdan tasarruf edersiniz.

Uygulama kapatmak

Belki de bunu biliyordunuz. Şarj sömürüsünü azaltmanın en fazla bilinen yöntemi telefonu kullanmazken çalışmayan uygulamaları kapatmaktır. Çoğumuz telefonumuzun tüm özelliklerine hakim değiliz. Bazen telefonda bir yerleri kurcalıyoruz, bir iki uygulama yüklüyoruz. Daha sonra bunları açık bırakıp telefonu kullanmaya devam ediyoruz.

Aktif olan uygulamalar telefonu fiilen kullanmasanız bile enerji emmeye devam eder. Samsung s7 telefonunuzun Ayarlar kısmına girin ve “Uygulamalar” sekmesine tıklayın. Orada Uygulama yöneticisi seçeneğini göreceksiniz. Buradan size lazım olmayan uygulamaları kapatın. İhtiyaç duyduğunuzda yine aktif edersiniz.

Gereksiz bildirimleri engellemek

İnternete bağlı uygulamalar nedeniyle zaman zaman ekranınıza bildirim düşer. Çoğumuz bundan rahatsızız aslında. Zamanında bir uygulamayı, oyunu veya başka bir şeyi kullandık diye zırt pırt ekrana bildirim gelmesi sinir bozucudur.

Bu bildirimlerin başka sinir bozucu tarafı da şar yemesidir. Telefonun ayarlar kısmına girip oradan da bildirimler menüsünden bu tür can sıkıcı bildirim üreten uygulamaları kapatabilirsiniz.

Ekran ayarlarını sabitlemek

Ekranınız uyarlanabilir ekran modunda ise bulunduğunuz ortamın ışığına göre cihazını sürekli ekranı ayarlamak zorunda kalır. Güneşli bir ortamda ayrı, loş ortamda ayrı, gece ayrı, gündüz ayrı ayara geçerken sürekli enerji harcar. Değişen ayarlara göre sürekli ekrana renk vermeye çalışmak şarjı çabuk bitirmektedir.

Bunun çözümü ekran ayarlarını sabitlemektir. Bildiğiniz gibi sinemalar loş ortamlardır. Eğer ekranınızı sinema moduna göre ayarlarsanız hem ekran parlaklığından tasarruf edersiniz, hem de ikide bir ekran parlaklığı güncellenmesi nedeniyle ekstra enerji sarfiyatına engel olursunuz.

Bunun için Ayarlar >Ekran > Ekran Modu >Amoled Sinema olarak ayarlamanız yeterlidir. Bu modu seçtiğiniz takdirde cihazınız sabit ayarda çalışacaktır.

Konum servislerini kapatmak

Konum servislerini açık bırakmak yerine kapalı tutup navigasyona ihtiyaç duyulduğunda açmak gerekir.

Kısayolları azaltmak

Kısayollar pratiklik sağlar. Ama sayıları çoğalınca faydası azalır. Bu nedenle sık kullanılmayan widgetları kaldırmak gerekir. Fazla kısayol olmasının bir zararı da kısayola bağlı programın veya uygulamanın her daim çalışmaya devam etmesi demektir. Bu da birim zamanda daha fazla güç sarfiyatı demektir. Telefonunuzda zaman zamanı kısayol temizliği yapmak bu yüzden gereklidir.

Bluetooth’u gerekince açmak

Çoğu akıllı telefon kullanıcısı Bluetooth’u kullanınca kapatmayı unutur. Aynı şekilde Wifi, mobil veri ve NFC gibi özellikleri sürekli açık bırakmak kısa sürede şarj bitiricidir.

Sosyal Medya butonları

Facebook, instagram ve twitter gibi sık kullanılan sosyal medya sitelerinin kısayol uygulamaları neredeyse her telefonda yüklü. Böylece tek tuşla hesabımıza ulaşabiliyoruz.

Sosyal medya kullanıcılığının bağımlılık haline geldiği günümüzde bunlardan vazgeçin demiyorum. Fakat bu sitlerin kısayol tuşları ve devamlı açık bulunmaları şarjı zamanından önce sıfırlıyor.

Ayrıca arama motoruna facebook yazdığınızda hatta “fa” bile yazsanız çerezler nedeniyle doğruca kendi hesabınıza giriyorsunuz. Bu nedenle kullanmadığınız zamanlarda internet kapalı dursun, kısayol uygulamalarını da kaldırın. Belki her girişte birkaç harf fazla yazmış olursunuz ama şarjınız daha uzun yeter.

Always On Display kullanmayın

Firmalar tarafından çıkarılan her yeniliği nimet bilip kapıyoruz. Always On Display da bunlardan biri. Bence şarj bitirici özelliği nedeniyle zararı yararından fazla. Gerekli derseniz kullanın ama bence çok da gerekli bir özellik değil.

E posta senkronizasyonunu kapatmak

Çoğumuz ayda veya haftada ancak bir kere telefondan e posta gönderiyoruz. Senkronizasyon açık olduğu sürece şarj daha çabuk bitiyor.

Samsung s7 batarya ömrü nasıl korunur ?

Samsung s7 şarj süresi uzatma yöntemlerinden birisi de bataryanın şarj kapasitesini uzun süre muhafaza etmesini sağlamaktır. Bataryalar kullanıldıkça şarj depolama özelliklerini yitirmeye başlarlar.

Mesela yeni bir batarya ile kesintisiz iki üç gün çalışan bir telefonu 6 ay veya 1 yıl sonra her gün şarj etmek zorunda kalırsınız.

Bataryaların belirli bir dolma sayıları vardır. Ne kadar çok sayıda doldurulurlarsa o kadar çabuk verimleri azalır. Bu nedenle telefonu sürekli şarjda tutmamak gerekir.

Batarya ömrünü çabuk kısaltan şeylerden birisi de hızlı şarj özelliğidir. Hızlı şarj özelliği daha fazla akım ile bataryanın daha çabuk dolmasını sağlar. Ama bu dolum tarzı batarya ömrünü ve verimini uzun vadede daha çabuk azaltmaktadır.

Telefon şarj olurken bir taraftan da oyun veya başka programları kullanmak hem telefonu ısıtır hem de batarya ömrünü kısaltır.

Çakma şarj aletleri de batarya ömrünü kısaltmaktadır.

Batarya kalibrasyonu yapmak

Samsung s7 şarj süresi uzatma için bataryanın nasıl verimli kullanılacağını ve ömrünün nasıl korunabileceğini anlatmaya çalıştım. Şimdi sıra geldi kullanımlar nedeniyle şarj süresi iyiden iyiye azalan bataryanın güç tüketimindeki dengesizliği düzeltmeye.

Telefon bataryaları da diğer eşya ve aletler gibi kullanıldıkça performans kaybı yaşarlar. Bu performans kaybı hem şarj dolum kapasitesi hem de şarj kullanım şekli ile olur.

Batarya kalibrasyonu bataryanın olabildiğince onarılmasını ve daha verimli bir batarya kullanımını sağlamaktadır. Aslında şarj süresini uzatmaz veya batarya ömrünü uzatmaz. Ama telefonunuzun dengesiz enerji harcamasını önler. Yani telefonunuz batarya yüzde 80-90 seviyelerinde iken şarj yavaş yavaş azalıyorsa daha sonra birden yüzden 30-40 lara düşüveriyorsa kalibrasyon sorunu vardır.

Bu durum batarya göstergesinin batarya seviyesini sağlıklı seviyede göstermiyor olduğuna da işaret eder. Göstergenin yanlış seviyeyi göstermesi bataryanın olmadık zamanlarda tükenmesine neden olur.

Batarya kalibrasyonu ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 25 Aralık 2019

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın