" />

Hyundai benzin pompası arıza belirtileri

Yakıt pompasındaki arızalanmalar, özellikle Hyundai marka ve benzinli araçlarda sıklıkla görülmektedir.

Genel Olarak Yakıt Pompası

Modern teknolojili araçlarda, elektronik beyinli olan yakıt pomları, tek kontak pozisyonunda birkaç saniye çalışır ve sistemde basınç oluşturur. Oluşan basıncın ardından marşa bastığınızda, yakıt pompası motora yakıtı gönderir.

Yakıt Pompası Arızası Belirtileri

Aracınızı çalıştırmak istediğinizde, marş basmanıza rağmen araç çalışmaz. Bu durumda elektrik ve ateşleme sisteminde problem yoksa, kontağı 0 konumuna getirip, yakıt sistemindeki basıncın düşmesini bekleyiniz, ardından motor sesini rahatlıkla duyabileceğiniz bir ortamda, kontağı 1 konumuna getiriniz. Kısa süreli bir ses duyuyorsanız, yakıt pompanız sağlamdır, ancak bu sesi duyamadıysanız problem yakıt pompasında veya pompa elektroniğindedir.
Yakıt motorun temel enerji kaynağı olduğuna göre, seyir halinde arızalanması durumunda aracınız devir yükseltmemeye başlayacak ve bir süre sonra tekleyerek stop edecektir.
Pompa tam olarak bozulmamış ancak işlevini yerine getirmiyor olabilir. Az yakıt olduğunda araç gaz tepkimelerine az veya hiç cevap vermiyorsa, hareket halindeyken tork değerine oranla yavaş hızlanıyorsa, yakıt pompasından yüksek sıvı emiş sesi geliyorsa pompanız veya yakıt sisteminde başka bir eleman arızalanmak üzeredir.
LPG kullanan araçlarda benzin pompası depoda az yakıt kalması ve pompanın uzun süre aktif olmaması sebebiyle arızalanabilmektedir. Ancak sıralı LGP sistemi kullanılan araçlarda LPG düzeneği sebebiyle pompa arızası yaşanmamaktadır.

Yakıt Pompası Arızaları Nasıl Giderilir

Özellikle Hyundai benzinli araçlarda sıkça yaşanan bu arıza için hemen yakıt sistemini kontrol ettirmeye gerek yoktur. Hyundai benzin pompasının sigortası atmış veya pompa elektroniğinin röleleri yanmış olabilir. Aracınızı çekiciyle çekmeden önce sigorta kutusunu bulun ve gerekli kontrolü yapın, sigorta kutusu genellikle direksiyonun altında ve sürücü kapısının yanında bulunan kapağın içindedir.
Benzin pompası tamamen değiştirilecekse arka koltuk sökülerek, yakıt sistemi ve pompaya ulaşılır, yaklaşık bir saat gibi bir sürenin sonunda yeni pompa takılır ve araç kullanılır hale getirilir. Pompa değişim maliyeti araçtan araca değişmekle birlikte çok yüksek değildir.

Yakıt Pompası Arızasının Motoru Olumsuz Etkilememesi İçin Önlem Alınabilir Mi?

Özellikle Hyundai benzin pompalarında sıkça arıza yaşanması sebebiyle motorunuzun sağlığını korumak adına küçük bir ekleme ile yakıt pompasındaki arızanın motora olumsuz etkisi olmasını engelleyebilirsiniz. Bir yetkili serviste yakıt sisteminizde benzin pompası susturucu diye tarif edilen röleli sistemi ekletirseniz, seyir halindeki arızalanmalarda aracın motorunun aniden yakıtsız kalmasını engelleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 26 Kasım 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın