" />

Silinen fotoğrafları geri getirme programsız

Öncelikle fotoğraflarımız yada bilgilerimiz silindiğinde ilk yapmamız gereken bunu daha önce yedekleyip, yedeklemediğimizi kontrol etmek olacaktır. Eğer android cihaz kullanıyorsanız ilk bakmanız gereken yer google accountunuzla otomatik eşleşme yapıp kayıt alıp almadığınızı kontrol etmektir.

Telefonunuzun ayarlar kısmından hesaplar sekmesine girip oradan ise ilgili hesaba tıklayarak, senkronizasyon yapmanız gerekecektir. Eğer bu durumda sildiğiniz fotoğraflar geri gelmez ise yedekleme yapmamışınız anlamına gelmektedir.

Birde başka yedekleme durumu ise daha önce bilgisayarınıza telefonunuzu bağlayıp kullandığınız modele göre backup programları ile yedekleme alıp almadığınızı kontrol etmek olacaktır.

Şimdi ise tüm bunlar yapılmamasına rağmen fotoğraflarımı nasıl getiririm kısmına geliyoruz.

Hepsini yapmadan önce ufak bi uyarıda bulunayım eğer fotoğraflarınızı vs yanlışlıkla sildiğinizde o andan sonra hiç bir yükleme, fotoğraf çekimi vs yapmayınız çünkü her yaptığınız yükleme silinen fotoğrafları tamamen yok edecektir. Şöyle bi mantık bulunmaktadır aslında 4 gb’lik bir micro sd karttın birde görünmeyen bir 4 gb’lik kısmı bulunmaktadır. Sizin silinen kısım diğer 4 gb’lik kısımda durmaktadır fakat siz ne kadar işlem yaparsanız o kısımdakilerin içindede oynama olacaktır.

1. Yöntem

Telefonumuzdaki Dosya Yöneticisi kısmına giriyoruz. Buradan ayarlar kısmına giriyoruz. Ayarlar kısmından gizli klasörleri göster seçeneğini aktif ediyoruz. Daha sonra dosya yöneticisi kısmında silik şekilde dosyaları göreceksiniz DCIM, bu klasöre giriş yapıyoruz.

Sonrasında o klasör içindeki .thumbnails klasörü göreceksiniz bu klasör içinde sildiğiniz fotoğrafları bulabilirsiniz.

2. Yöntem

Bildiğiniz gibi silinen dosyaları geri getirmeyi vaadeden bir çok program var bunlardan işe yarayan çalışan bi tanesini anlatacağım programımızın adı  DiskDigger photo recovery bu programı google play’den indiriyoruz.

Uygulama yüklendikten sonra uygulamamıza girip, karşımıza gelen Start Basic Photo Scan yazısına tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra uygulama telefonumuzdaki fotoğrafları taramaya başlıyor. Telefonumuzun hızı ve hafıza doluluğuna göre bu belli bi süre almaktadır.

Daha sonra bulduğu fotoğraflar ekranımıza geliyor, buradan istediğimiz fotoğrafı köşelerindeki kutucukları işaretleyerek seçiyoruz. Seçtikten sonra recover seçeneğine tıkladığımızda bu fotoğrafları nereye kaydetmemizi istediğimizi bize soruyor.

Ekrana 3 seçenek gelmektedir biz orta kısımdaki Files kelimesi içeren şıkkı seçip telefonumuzun içerisindeki klasörlerden birini seçip içine kaydediyoruz. Yalnız şöyle ufak bir detay bulunmaktadır. Telefonumuzdaki videoların sadece ekran görüntüsü şekliden bir fotoğrafı geliyor yani videoları kurtaramıyoruz.

3. Yöntem

Eğer fotoğraflarınızı sd kartta yedekliyor iseniz sd kartı telefondan çıkartıp bi aparat yada giriş varsa bu yoldan bilgisayarınıza takınız.

Daha sonra Recuva adlı programı bilgisiyarınıza indirip kurunuz.

Sd kartı bilgisayarınız ve program gördüğünde scan yaparak aratıp içindeki tüm dosyaları fotoğrafları bulabilirsiniz buradan seçerek karttaki fotoğrafları kurtarıp bilgisayarınıza aktarıp oradan da tekrar sd kartınıza atıp bilgisayarınızda o fotoğrafları kullanmaya devam edebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz belirli aralıklarla isterseniz bulut teknoloji ile isterseniz bilgisayarınız ile telefonunuzun komple backp’ını yani yedeğini almanızdır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 14 Kasım 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Silinen fotoğrafları geri getirme programsız (2 Yorum)