" />

EDC Şanzıman Nedir

İnsanlar için en büyük hizmet sağlayan bir alan olarak nitelendirilmesi mümkün olan otomobil sektörü, ilerlemekte olan teknoloji ile daha gelişmiş bir noktaya ulaşmıştır. Özellikle ilk zamanlara göre çok daha fazla yakıt tüketiminde bulunan araçlar son zamanlarda daha hızlı ve daha güçlü oldukları halde daha ekonomik bir hal almış durumdadır. Araçlarda ekonomik olması ve bu avantajları sağlaması için birçok sistem üzerinde çalışmalar yapılmış ve hala yapılmaya devam etmektedir.

Genel olarak araçların hız ve yakıt tüketim konusunda direk olarak etkili olan birimleri şanzımanlar olmaktadır. Bu amaçla üreticiler aracın daha az yakarak daha güçlü ve hızlı olmasını sağlamak adına şanzıman sistemlerinde geliştirilmeler yapmıştır. Geliştirilen bu şanzıman sistemlerinin en başında Renault firmasının geliştiricisi olduğu edc şanzımanlar bulunmaktadır.

EDC Şanzıman Görevleri

Renault firmasının geliştiricisi olduğu edc şanzımanların çalışma prensibi diğer firmalarda da farklı isimlerde kullanılmaktadır. Genel olarak edc şanzımanının görevine göz atacak olursak çift debriyajlı olan vites sistemi prensibine sahip olduğu ve bu amaçla daha aracın daha seri olması ve aynı zamanda daha ekonomik özgül yakıt tüketimine sahip olduğu görülebilmektedir.

EDC sistemi aynı zamanda yakıtın daha ekonomik olarak kullanılmasından dolayı aracın egzozundan doğaya salgılanan karbondioksit emisyonununda da çok ciddi bir düşüşün elde edilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda otomatik şanzıman prensibinde çalışmasından dolayı sürücülere daha ekonomik ve konforlu bir sürüş keyfi yaşatır.

EDC Şanzıman Avantajları

EDC şanzımanları genel olarak çift kavramalı sistemler olduğundan dolayı vites değiştirilmesi sırasında oluşan kesintilerin azalmasına ve bu sayede daha seri bir şekilde ivmelenme ve nihayetinde sürati kullanıcıya yansıtmaktadır. Aynı zamanda ekonomik yakıt tüketimini de sağlamakta ve bu sayede karbondioksit emisyonunu da çok daha fazla azaltmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 23 Mayıs 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın