" />

Benzin Katkısı Ne İşe Yarar

Araçlarda kullanılan yakıtlar kullanılan yakıt ve diğer sıvılar kullanımlarına bağlı olarak çeşitli sonuçlar doğurmaktadır. Bileşenlerinde kullanılan malzemenin kalitesi ne kadar iyi olursa olsun, aracın motor aksamı ve çalışan parçaları metal malzemeden yapıldığından kullanılan sıvılar kir, toz ve yabancı madde toplamaktadır.

Ortaya çıkan bu durum aracın çeşitli parçalarına zarar verme, motorda aşınma, korozyon ve parçaların arızalanmasına neden olur. Özellikle parçaların bozulması ve arızalanması hiç kimsenin istemeyeceği bir sonuçtur. Bu cihetle araçlarda kullanılan yakıtın motor aksamına verebilecek zararlarına karşılık benzin katkısı ürünleri kullanılabilir.

Benzin katkısı yapısal olarak koruyucu ve temizleyici bir üründür. İçeriğinde bulunan bileşenler ve kimyasallar motorun tamamen can dostudur. Yakıt katkısı olarak da bilinen bu ürünler farklı çeşitlere sahiplerdir. Yakıt katkıları benzin düzenleyici, enjektör temizleyici, karbüratör temizleyici ve dizel düzenleyici olarak sınıflandırılır.

Benzin düzenleyiciler, benzinli ve LPG’li araçlarda kullanılmakta olup yakıtın kullanımına bağlı meydana gelen sorunları ortadan kaldırır. Her ne kadar ülkemizde kullanılan ve akar yakıt istasyonlarında satışa sunulan yakıtların içeriğinde koruyucu madde olması ve yakıtın kalitesi Avrupa standartlarında olsa da zamanla motorun aksamlarına zarar vermektedir.

Motor ve aksamlarında yakıtın kullanımına bağlı olarak meydana gelen sorunları yok etmek için benzin katkısı kullanılır.

Peki, benzin katkısı ne işe yarar?

–         Motordan maksimum performans alınmasını sağlar.

–         Motorun sessiz ve sakin çalışmasını sağlar.

–         Yakıt filtresi ve diğer parçaların ömrünü uzatır.

–         Sistemde meydana gelebilecek korozyon, kir, pas ve diğer fiziksel değişimleri engeller.

–         Motor ve yakıt aksamlarının temizlenmesini sağlar.

–         Ekonomik anlamda yakıt tasarrufu sağlar.

–         Egzozdan çıkan karbon monoksit, hidrokarbon ve azot oksit gibi zehirli gazların çevreye olan zarar vericiliğini minimum seviyeye indirir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın