" />

Arabadan arabaya akü takviyesi nasıl yapılır

Araçların elektrik sistemi hayati parçalarından birisidir. İlk elektrik ihtiyacını sağlamak ve aracın çalışmadığı durumlarda bile bazı sistemlerin çalışması için akümülatörler kullanılır. Akü bittiğinde ise araç çalışmayacağı için yerinden hareket ettirilemez. Bunun için yapılması gereken ise arabadan arabaya takviye yapmaktır.

Bu konuda ülkemizde neredeyse araç kullanan herkesin bilgisi olduğu söyleyebiliriz. Ancak aktarma işlemi doğru şekilde yapılmaz akülerin yanmasına neden olabilirsiniz. İşlemi yapmak için size yardımcı olacak malzemelere sahip olmanız gerekiyor. Bu madde ise tüm parçacılar da satılan aktarma kablosudur. Buna takviye kablosu da denilmektedir. Bunu temin ettikten sonra gerekli aktarım işlemini nasıl yapacağınızı anlatalım.

Akü takviyesi nasıl yapılır

Bu uygulamada amaç aracın kontak sisteminin çalışması ve dinamonun harekete gerecek aracın ilk çalışmasının yapılmasıdır. Ardından araç çalışacak ve gerekli tamirin yapılması için gerekli noktaya gidecektir. Takviyenin yapılacağı araçlar akülerinin birbirine yakın olacak şekilde yan yana çekilmesi gerekmektedir. Çünkü takviye kablolarının uzunluğu sınırlıdır. Genellikle 2 ile 2,5 metre arasında uzunluğa sahiptir. Araçlar birbirine yaklaştırıldıktan sonra ise kablolar gerekli şekilde bağlanmalıdır.

Akülerin üzerinde eksi(-) ve artı(+) işaretleri kutup başı denilen noktaların hemen yanında bulunmaktadır. Kırmızı ve siyah renkte olan iki aktarma kablosunu eksi kutup başı, eksi kutup başına gelecek şekilde takılmalıdır. Aynı zamanda artı kutup başı, artı kutup başında gelecek şekilde diğer kabloda takılmalıdır. Bu durumda aracın çalışması daha sağlıklı bir aktarım için önemlidir. Bu detay en önemlisidir. Eksi kutup başını artıya takmak sorun teşkil edebilir. Ardından sorun yaşanan arabanın kontağı açılarak elektriğin gelip gelmedi kontrol edilmelidir. Son olarak kontak çevrilerek araç çalıştırılmalıdır. Kablolar sıra ile bağlantı yerlerinden çıkarılması ve ön kaput kapatılmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 10 Nisan 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın